_DSF7451

Sustainability

We are not just another concept restaurant where a style has been bought and pasted on. We are for real. And we strive to always serve the best from a taste, origin, and environmental perspective. That's what we believe in ourselves. For example, that's why we have our own cultivation beds at Lilla Jordbruket. We love every crooked carrot, every misshapen potato, and all the ugly peas. They are the essence of our food philosophy. All we want is to create fair and flavorful dishes without overdoing it. Perhaps that's why we aim for zero waste and big smiles.

Anyway, welcome to Noot.

Lilla Jordbruket

Närodlat i Göteborg, hållbarhet på riktigt

På lilla jordbruket som är ett andelsjordbruk strax utanför göteborg har vi flera odlingar där många av våra råvaror växer. att ha nära tillgång till vart maten kommer ifrån gör att vi lättare kan anpassa oss efter säsong. för oss är det en självklarhet att jobba med lokala producenter i så stor utsträckning som möjligt och tillsammans med lilla jordbruket kan vi göra just det. vägen till ett hållbart krögande är lång men för varje rätt vi lagar av närodlade råvaror kommer vi ett steg närmare.

Zero waste

Länge leve råvarorna!

Vi älskar varje krokig morot, varenda skev
potatis och alla fula ärtor. De är själen i
vår matfilosofi. Allt vi vill är att skapa
schyssta och smakrika maträtter utan att
krysta till det för mycket. Kanske är det
därför vi strävar efter zero waste och ännu
större leenden. Hursomhelst är du välkommen
till Noot.

Vår kompostmaskin

Med vår nya kompostmaskin kommer vi kunna minska matsvinnet med ca. 80-90%. Det är ingen hemlighet att matsvinnet utgör ett stort miljöhot med 30–40% av all producerad mat som slängs.