
Sustainability
Our cooking vision and sustainability goal is largely focused around reducing our food waste. As well as using locally-produced ingredients in season, we create the menu based on a no-waste philosophy, where we use the whole ingredient - carrot tops, for example, are used as a flavouring and carrot peel is used in stock. Even if we use as much as we possibly can of our ingredients, it's no secret that a lot gets thrown away in restaurants. Our solution? Our own compost machine. It allows us to reduce the food waste we have to throw away by around 85–90% per year. It only takes 24 hours for the compost to become nutrient-rich soil, approved for organic growing. We then use this soil at Lilla Jordbruket in Olofstorp, which is a community-supported vegetable garden. We grow most of the vegetables we use in our cooking here. This allows us to maintain a closed-loop system and take a step closer towards fully sustainable restaurant management.
Alzoubi Farm
Ekologisk grönsaks-, bär-, svamp- och blomsterodling i Göteborg. På Alzoubi Farm tror man på att skapa en hållbar framtid genom ekologisk odling.
läs mer på
Alzoubi Farms hemsida.
Backa Köksträdgård
Backa Köksträdgård är en småskalig grönsaksodling på Norgården på Hisingen i Göteborg. Närodlat och i säsong.
läs mer på
Backa Köksträdgårds hemsida.
Bergums Biologiska Bärodling
I Bergum, inte långt från Göteborg, har det på Bergums Biologiska Bärodling odlats bär, tomater och blommor i 35 år.
läs mer på
Bergums hemsida.
Cityysteriet
Sveriges enda urbana hantverksysteri. Småskalig ostproduktion, fabriksbutik och provningar i Slakthusområdet, Göteborg. Alltid bra, sällan samma.
läs mer på
Cityysteriets hemsida.
Ehrenhofers
Med inriktning på uppfödning av lamm samt försäljning av lamm- och viltkött. Här odlas ekologiskt spannmål samt gräsvall. Dessutom har de uppfödning av jakt- och spårhundar. På gården finns gårdsbutik, styckningsanläggnig och restaurangkök.
läs mer på
Ehrenhofers hemsida.
Green Life by Anna
Green Life kombucha är en smakrik ekologisk kvalitetskombucha med noga utvalda ingredienser och smakkombinationer som bryggts i Alingsås sedan 2013.
läs mer på
Green Lifes Facebooksida.
Gro & Grönt
På Tjörn odlas allt från rädisor, tomater och sallat till färgsprakande blommor och krispig grönkål. Transporter sker främst med elcykel. Grönsakerna transporteras cirka 200 m från odlingen till försäljningsboden.
läs mer på
Gro & Grönts hemsida.
Gränne Gård
På Gränne Gård odlas grönsaker och frukt, fria från konstgödsling och besprutning. Även hö skördas enligt samma principer. Utöver detta bedrivs även skogsbruk.
läs mer på
Gränne Gårds hemsida.
HemmaJord
En småskalig grönsaksodling som erbjuder gårdsförsäljning, event, aktiviteter, andelsjordbruk. Tror på att odla så hållbart som möjligt på ett naturligt sätt. Finns strax utanför Kungsbacka.
läs mer på
Hemmajords hemsida.
Jordad Hand
Jordad Hand är en grönsaksodling på Norgården på Hisingen i Göteborg. Här odlas grönsaker med omsorg för natur och jord i ett småskaligt men högintensivt system vilket innebär större skörd på liten yta med minimal miljöpåverkan.
läs mer på
Jordad Hands hemsida.
Klevs Gård
Gården arbetar med växtodling, äggproduktion samt en entreprenadverksamhet. Här finns en gårdsbutik med ägg, rapsolja och linfrö. För Klevs Gård är ett hållbart jordbruk på naturens villkor viktigt. Det ger god kvalité på produkterna.
läs mer på
Klevs Gårds hemsida.
Krokens Gård
Krokens Gård är ett litet lantbruk i Lycke mellan Kungälv och Marstrand. Gården ligger utmed grunda havsvikar med den för södra Bohuslän typiska brutna naturen. På dessa saltängar betar fåren och lammen vilket ger köttet en speciellt god smak.
läs mer på
Krokens hemsida.
Kåhögs Gård
I utkanten av det lilla samhället Kåhög ligger gården med samma namn – Kåhögs gård. Här finns 90 mjölkkor och en del av mjölken säljs sedan i den lilla självbetjäningsbutiken på gården.
läs mer på
denna hemsida.
Källsjö Bryggeri
Källsjö Bryggeri brygger för att erbjuda Sverige hållbara och klimatsmarta produkter. Bryggeriet eftersträvar att bidra till en hållbar dryckeskonsumtion och en cirkulär produktutveckling.
läs mer på
Källsjös hemsida.
Lilla Jordbruket
Odlar grönsaker och blommor, ekologiskt och småskaligt. Erbjuder även gårdsevenemang, odlingsmaterial och tjänster från gården i Olofstorp.
läs mer på
Lilla Jordbrukets hemsida.
Mikrogården
Vertikal odling av mikrogrönt (grönsaksskott). Säljer även odlingskit.
läs mer på
läs mer på Mikrogårdens hemsida.
Nolhaga Bigård
Biodling som sedan 2010 drivs enligt ekologiska principer med omsorg om djur och natur. På gården i Kungälv producerar familjebolaget bland annat naturlig och smaksatt honung, bivax och bibröd.
läs mer på
Nolhaga Bigårds hemsida.
Nordic Sea Farm
Odlar tång i havet samtidigt som havsmiljön förbättras genom ökad biodiversitet av andra arter i och kring odlingarna. Odlas längs Västkusten.
läs mer på
Nordic Sea Farms hemsida.
Odlingsbolaget Svalan
Svalans syfte sedan starten 2020 är att sälja grönsaker som odlats med tekniker som minimerar behov av näringstillförsel, vatten och fossila bränslen. Dessa tekniker ska även bidra till ökad biologisk aktivitet och och mångfald i jorden.
läs mer på
Svalans hemsida.
Olivlunden
Olivlunden är ett grossistföretag som saluför ekologiska produkter från Grekland. Samtliga produkter kommer från lokala odlingar i Grekland och flera av dessa producenter har under åren fått många fina utmärkelser.
läs mer på
Olivlundens hemsida.
Renströmska Trädgården
Renströmska Trädgården är som en pytteliten bondgård mitt i stan. På 1000 kvadratmeter odlas grönsaker i fasta bäddar på friland och i växthus samt snittblommor i stora lådor på grusplanen. Här finns även höns och bin.
läs mer på
Rensträmskas hemsida.
Ten Island Seafarm
Ten Island Seafarm driver tångodlingar i havet utanför Göteborg i den norra skärgården mellan Öckerö och Hälsö. Odling sker på vintern och skörd en gång om året med paddleboard(!) i mars/april.
läs mer på
Ten Island Seafarms hemsida.
Timmervikens Skafferi
Sedan 2019 odlar och tillhandahåller Timmerviken färska, giftfria och smakrika grönsaker samt biprodukter och mathantverk. Dessa säljs direkt till konsument samt lokala caféer och restauranger som är intresserade av att arbeta med säsongens råvaror.
läs mer på
Timmervikens hemsida.
Wine Mechanics
Med druvor som skördats i Europa, produceras vin i hjärtat av Göteborg.
läs mer på
Wine Mechanics hemsida.
Opening hours
- Mon - Fri
- Sat
Contact
- Phone 031-758 50 05
- Email info@noot.se
- Address Östra Larmgatan 4 41106 Göteborg
Newsletter
Lunch, dinner, post-work drinks or wine tastings? Sign up for our newsletter and we promise to keep you updated about events and special offers.
