_DSF7451

Farmers Dinner

Det hållbara krögandet står inför en rad olika utmaningar och dessa blir extra tydliga i en region som Västra Götaland där restaurangnäringen lägger stor vikt vid det närodlade, samtidigt som det finns en rad producenter i regionen som inte riktigt når ut till branschen. Detta vill vi ändra på! 

Det är ingenting som görs i en handvändning men vi vill tro att vi är nåt på spåret med vår Farmers Dinner som går av stapeln 19.30 den 27 september. Där kommer vi bjuda in både producenter och restaurangnäring med förhoppningen om att brygga det avstånd som finns mellan dessa två. Tillsammans med kockar från restaurang Husette, restaurang Vilda samt vårt egna köksteam kommer en unik meny skapas – Självklart baserad på alla råvaror producenterna tar med sig!

5 rätter | 395 kr 
Boka din plats på farmersdinner@radissonblu.com

Vi hoppas får se så många som möjligt av er där! Välkomna.  

Alzoubi Farm

Ekologisk grönsaks-, bär-, svamp- och blomsterodling i Göteborg. På Alzoubi Farm tror man på att skapa en hållbar framtid genom ekologisk odling.

läs mer på

Alzoubi Farms hemsida.

Backa Köksträdgård

Backa Köksträdgård är en småskalig grönsaksodling på Norgården på Hisingen i Göteborg. Närodlat och i säsong.

läs mer på

Backa Köksträdgårds hemsida.

Bergums Biologiska Bärodling

I Bergum, inte långt från Göteborg, har det på Bergums Biologiska Bärodling odlats bär, tomater och blommor i 35 år.

läs mer på

Bergums hemsida.

Cityysteriet

Sveriges enda urbana hantverksysteri. Småskalig ostproduktion, fabriksbutik och provningar i Slakthusområdet, Göteborg. Alltid bra, sällan samma.

läs mer på

Cityysteriets hemsida.

Ehrenhofers

Med inriktning på uppfödning av lamm samt försäljning av lamm- och viltkött. Här odlas ekologiskt spannmål samt gräsvall. Dessutom har de uppfödning av jakt- och spårhundar. På gården finns gårdsbutik, styckningsanläggnig och restaurangkök.

läs mer på

Ehrenhofers hemsida.

Green Life by Anna

Green Life kombucha är en smakrik ekologisk kvalitetskombucha med noga utvalda ingredienser och smakkombinationer som bryggts i Alingsås sedan 2013. 

läs mer på

Green Lifes Facebooksida.

Gro & Grönt

På Tjörn odlas allt från rädisor, tomater och sallat till färgsprakande blommor och krispig grönkål. Transporter sker främst med elcykel. Grönsakerna transporteras cirka 200 m från odlingen till  försäljningsboden. 

läs mer på

Gro & Grönts hemsida.

Gränne Gård

På Gränne Gård odlas grönsaker och frukt, fria från konstgödsling och besprutning. Även hö skördas enligt samma principer. Utöver detta bedrivs även skogsbruk. 

läs mer på

Gränne Gårds hemsida.

HemmaJord

En småskalig grönsaksodling som erbjuder gårdsförsäljning, event, aktiviteter, andelsjordbruk. Tror på att odla så hållbart som möjligt på ett naturligt sätt. Finns strax utanför Kungsbacka.

läs mer på

Hemmajords hemsida

Jordad Hand

Jordad Hand är en grönsaksodling på Norgården på Hisingen i Göteborg. Här odlas grönsaker med omsorg för natur och jord i ett småskaligt men högintensivt system vilket innebär större skörd på liten yta med minimal miljöpåverkan.

läs mer på

Jordad Hands hemsida.

Klevs Gård

Gården arbetar med växtodling, äggproduktion samt en entreprenadverksamhet. Här finns en gårdsbutik med ägg, rapsolja och linfrö. För Klevs Gård är ett hållbart jordbruk på naturens villkor viktigt. Det ger god kvalité på produkterna.

läs mer på

Klevs Gårds hemsida.

Krokens Gård

Krokens Gård är ett litet lantbruk i Lycke mellan Kungälv och Marstrand. Gården ligger utmed grunda havsvikar med den för södra Bohuslän typiska brutna naturen. På dessa saltängar betar fåren och lammen vilket ger köttet en speciellt god smak.

 

läs mer på

Krokens hemsida.

Kåhögs Gård

I utkanten av det lilla samhället Kåhög ligger gården med samma namn – Kåhögs gård. Här finns 90 mjölkkor och en del av mjölken säljs sedan i den lilla självbetjäningsbutiken på gården.

läs mer på

denna hemsida.

Källsjö Bryggeri

Källsjö Bryggeri brygger för att erbjuda Sverige hållbara och klimatsmarta produkter. Bryggeriet eftersträvar att bidra till en hållbar dryckeskonsumtion och en cirkulär produktutveckling. 

läs mer på

Källsjös hemsida.

Lilla Jordbruket

Odlar grönsaker och blommor, ekologiskt och småskaligt. Erbjuder även gårdsevenemang, odlingsmaterial och tjänster från gården i Olofstorp. 

läs mer på

Lilla Jordbrukets hemsida.

Mikrogården

Vertikal odling av mikrogrönt (grönsaksskott). Säljer även odlingskit. 

läs mer på

läs mer på Mikrogårdens hemsida.

Nolhaga Bigård

Biodling som sedan 2010 drivs enligt ekologiska principer med omsorg om djur och natur. På gården i Kungälv producerar familjebolaget bland annat naturlig och smaksatt honung, bivax och bibröd.

läs mer på

Nolhaga Bigårds hemsida.

Nordic Sea Farm

Odlar tång i havet samtidigt som havsmiljön förbättras genom ökad biodiversitet av andra arter i och kring odlingarna. Odlas längs Västkusten.

läs mer på

Nordic Sea Farms hemsida.

Odlingsbolaget Svalan

Svalans syfte sedan starten 2020 är att sälja grönsaker som odlats med tekniker som minimerar behov av näringstillförsel, vatten och fossila bränslen. Dessa tekniker ska även bidra till ökad biologisk aktivitet och och mångfald i jorden.  

läs mer på

Svalans hemsida.

Olivlunden

Olivlunden är ett grossistföretag som saluför ekologiska produkter från Grekland. Samtliga produkter kommer från lokala odlingar i Grekland och flera av dessa producenter har under åren fått många fina utmärkelser.

läs mer på

Olivlundens hemsida.

Renströmska Trädgården

Renströmska Trädgården är som en pytteliten bondgård mitt i stan. På 1000 kvadratmeter odlas grönsaker i fasta bäddar på friland och i växthus samt snittblommor i stora lådor på grusplanen. Här finns även höns och bin.

läs mer på

Rensträmskas hemsida.

Ten Island Seafarm

Ten Island Seafarm driver tångodlingar i havet utanför Göteborg i den norra skärgården mellan Öckerö och Hälsö. Odling sker på vintern och skörd en gång om året med paddleboard(!) i mars/april.

läs mer på

Ten Island Seafarms hemsida.

Timmervikens Skafferi

Sedan 2019 odlar och tillhandahåller Timmerviken färska, giftfria och smakrika grönsaker samt biprodukter och mathantverk. Dessa säljs direkt till konsument samt lokala caféer och restauranger som är intresserade av att arbeta med säsongens råvaror.

läs mer på

Timmervikens hemsida.

Wine Mechanics

Med druvor som skördats i Europa, produceras vin i hjärtat av Göteborg.

läs mer på

Wine Mechanics hemsida.